Over ons

Creatieve en ondernemende jonge mensen. Met deze woorden kunnen wij onszelf omschrijven. TeamJacques VZW heeft haar derde productie achter de rug. Het ei van oom Trotter mochten we een succes noemen, wat we te danken hebben aan een schitterende en kwaliteitsvolle cast.

We brengen voorstellingen op de planken voor jong en oud, gericht op zowel scholen als families. Volg ons op Facebook en vergeet zeker niet om af en toe eens te koekeloeren op onze website voor meer nieuws omtrent de (komende) productie.

Leer ons kennen

Visie en doelstelling

TeamJacques heeft als doel om de theater- en muziekkunst te beoefenen en hiermee bij te dragen tot de algemene cultuurspreiding. Wij hebben steeds kwalitatieve producties voor ogen en wensen deze wens te bereiken door structureel en kwalitatief aan de slag te gaan met zowel liefhebbers als professionelen. Bij TeamJacques zijn we steeds aandachtig voor onze evolutie en mogelijkheden. Wij grijpen elke kans aan om het niveau van ons proces en product tot een hoger niveau te tillen.

 • Samenwerking
 • Partnerships
 • Innovatie
 • Creatie
 • Talent
 • Samenwerking

  Zoals de naam van de vereniging doet vermoeden, is teamwork een belangrijke startwaarde in onze vereniging. Naast het vaste team wordt per productie opzoek gegaan naar een “productieteam” die het proces samen in goede banen kan leiden. Belangrijk hierbij is dat we als vereniging opzoek gaan naar teamleden die matchen en vooral: teamleden die elkaar kunnen én willen aanvullen. Wie rekening houdt met elkaar, wie rekening houdt de mogelijkheden van het team, kan doormiddel van samenwerking tot een kwalitatief eindproduct komen.

  Wij zijn een vereniging die wil werken met zowel jong als oud(er). Jonge mensen zijn dynamisch en wakkeren met hun enthousiasme en energie ieder van ons aan om blijvend creatief bezig te zijn. Daarnaast kan de maturiteit, energie en levenservaring van de ouderen, de jongeren van onze vereniging stimuleren om doordacht een engagement én verantwoordelijkheid op te nemen. De samenwerking tussen jong en oud(er) zien we terug op verschillende vlakken: zowel op en naast het podium.

  Onze werking is grotendeels gebaseerd op het enthousiasme, creativiteit en engagement van liefhebbers. Zo heeft iedereen naast zijn TJ-verantwoordelijkheid een fulltime job. Toch investeert TeamJacques ook in het aantrekken en samenwerken met professionelen. Op die manier verhogen we de kwaliteit van het leerproces én product. Wij zoeken naar een ideaal werk- en samenwerkingsklimaat tussen onze liefhebbers en professionelen waarbij we respect hebben voor de eigenheid van onze mensen. Door samenwerking met professionelen tillen we het niveau van onze liefhebbers tot een hoger niveau. Door liefhebbers de kans te geven tot samenwerking met professionelen, ontwikkelen we een vernieuwende samenwerking tussen mensen die heel vaak tot intense vriendschappen leidt.

  De interne samenwerkingsverbanden komen tot uiting door het organiseren van repetities, vergaderingen en informele momenten zoals een weekend, etc. We vinden het belangrijk om de samenwerking blijvend te stimuleren, te ontwikkelen, in vraag te stellen én bij te sturen om zo tot een kwalitatief eindproduct te komen.

 • Partnerships

  Een product ontwikkelen zonder de hulp van externen is een onbegonnen zaak. Heel wat benodigdheden voor onze producties (zoals hout, verf, kostumering, etc.) zijn van materiële aard. Daarom gaan we op zoek naar partners die ons, in ruil voor een visibiliteit, materieel ondersteunen. Op deze manier komen we tot een win-win situatie voor beide partijen. Daarnaast gaan we actief op zoek naar partners die ons financieel ondersteunen, doormiddel van donaties of sponsoring. De manier waarop we onze vzw naar buiten brengen maakt deel uit van een structuur die het voor bedrijven interessant maakt om ons te steunen. In ruil voor financiële ondersteuning krijgen bedrijven ruimte in ons programmaboekjes voor de opvoering van een show, maar daarnaast bouwen we aan een website waar bedrijfslogo’s een gegarandeerde zichtbaarheid hebben tijdens het reserveren van tickets, voeren we campagnes waarbij de sponsors vermeld worden, kan er reclame worden gemaakt op onze Facebookpagina, en ga zo maar door.

  Tot slot proberen we ook samen te werken met instanties die instaan voor maatschappelijke belangen. Aangezien we entertainment brengen voor een breed publiek en graag ook iedereen willen bereiken, werken we graag samen met organisaties als de gezinsbond, fonds vrije tijdsparticipaties, OCMW’s, etc. Dankzij dergelijke samenwerkingen, kunnen wij heel wat doelgroepen bereiken waardoor onze vorm van entertainment veel mensen kan bereiken.

 • Innovatie

  TeamJacques blijft steeds wakker om bij elke situatie te zoeken naar mogelijke opportuniteiten en kansen. We willen steeds alert blijven bij elke situatie en richten de blik steeds vooruit mét gezonde terugblik op ervaringen uit het verleden. Vervolgens vinden we het belangrijk om niet hardnekkig vast te houden aan vaste procedures indien dynamiek en verandering het proces kan vereenvoudigen. Elke TeamJacques-medewerker denkt graag “out of the box” en kan oplossingsgericht handelen. Om het innovatief werken binnen onze vereniging levendig te houden, deinzen we er niet voor terug om een jonge visie te betrekken binnen ons verhaal. Zo wordt voor de samenwerking binnen de werking graag beroep gedaan op jonge mensen, die met hun verfrissende ideeën voor diversiteit binnen het landschap kunnen zorgen.

  We willen thema’s en boodschappen op een originele manier kunnen brengen en daarom durven we het voorspelbare pad graag verlaten om zo – opnieuw – een duidelijke positie te kunnen innemen binnen het recreatielandschap. Anderzijds willen we ook linken maken naar andere gebieden, vooral maatschappelijk belangrijk. Het innovatieve zit hier vervat in het maken van niet alledaagse linken tussen sectoren/thematha. Hoe we de thema’s tot bij ons publiek brengen, verschilt van productie tot productie en blijft steeds een gegeven dat we in vraag stellen.

  Onze manier van innovatief werken wordt gestimuleerd door structureel ingeplande overlegmomenten. We informeren elkaar over wat leeft, wat gebeurt, wat er zal gebeuren, hoe we iets kunnen veranderen, etc. Door een frisse en open mind aan te nemen, surfen we op elkaar’s ideeën en komen we zo tot nieuwe concepten, ideeën die we willen én kunnen delen met de buitenwereld.

  We brengen nieuwe, zelfgecreëerde producties en willen we graag innovatief zijn bij het aanbrengen van thema’s, manieren van theater, ... . We onderzoeken waar de kansen en mogelijkheden liggen om met een zo breed mogelijk scala aan liefhebbers en professionelen te werken. Door steeds opnieuw op verkenning te gaan en een verrassend aanbod te creëren, onderscheidt de vereniging zich van andere verenigingen.

 • Creatie

  TeamJacques wil zich onderscheiden van andere verenigingen door – onderweg naar het kwalitatieve eindproduct – de aandacht nadrukkelijk te vestigen op creatie en het creatieproces. We creëren onze producten door elk onderdeel van het productieproces te starten vanaf een wit blad. Het proces begint met een idee, door dit voldoende aandacht te geven groeit het uit tot een kwalitatieve productie die door ons publiek en partners gezien wordt.

  Wij zijn van mening dat we in België een rijke cultuur aan verhalen hebben die de moeite zijn om te vertalen naar het podium in de vorm van een musical.

 • Talent

  Bij onze producties gaan we steeds aan de slag met het talent van onze groep. Élk talent komt in aanmerking om een bijdrage te leveren aan het eindproduct. Bij onze liefhebbers gaan wij met respect en volle zorg om met het (prille) aanwezige talenten. We werken niet vanuit de druk maar geven talent de ruimte en de tijd.

  TeamJacques gaat aan de slag met élk talent en daarom kunnen ideeën van buitenaf een kwalitatief leven krijgen bij TeamJacques.

Contactgegevens

Kasteeldreef 1A 1B,
8000 Brugge
Ondernemingsnummer - 0838.551.835
info@teamjacques.be

Aanspreekpunt corona
Voor alle vragen omtrent de huidige coronasituatie en
bijhorende maatregelen die we nemen kan je terecht bij Wout Vandersteene.
wout@teamjacques.be